Copyright 2024 - Reddingsbrigade Boxtel

Stagelopen

Binnen de RBB is er een mogelijkheid om stage te lopen bij een instructeur. De instroomeis van de stagiaire is dat die minimaal Lifesaver 2 heeft behaald. Bij interesse kan er contact opgenomen worden met de voorzitter van de TC.

Het lesplan is te vinden door hier te klikken.

Instructeursopleiding

Redders leren redden (16+)
Reddingsbrigade Nederland kent een opleiding tot instructeur niveau 2 en tot instructeur niveau 3. Reddingbrigade Nederland volgt de door NOC*NSF vastgestelde richtlijnen voor deze opleidingen, De basis van deze opleidingen is competentiegericht leren. Er wordt vooral opdracht gestuurd gewerkt. De kandidaat moet de opdrachten in de praktijk uitvoeren. De kandidaten die deze opleiding volgen kunnen door het volgen van verschillende workshops kennis vergaren om zo hun opleiding positief te kunnen afronden. Tijdens de opleiding heeft de kandidaat de beschikking over een praktijkbegeleider en een leercoach. De praktijkbegeleider is iemand van de eigen reddingsbrigade welke er voor moet zorgen dat de kandidaat alle kneepjes van het instructeurs vak in de praktijk leert. De leercoach begeleidt het gehele proces.

Het lesplan is te vinden door hier te klikken.

Praktijkbegeleidersopleiding

Begeleiden van instructeurs in opleiding
Tijdens deze opleiding leert een instructeur niveau 3 hoe hij een kandidaat het beste kan begeleiden, motiveren en activeren in zijn opleiding voor instructeur.